середу, 5 лютого 2014 р.

Мій МК для АртКлубу

Привіт!
Сьогодні в АртКлубі опублікований мій МК "Чим можна замінити спеціалізовані скрапматеріали у нашій творчості" поділюсь своїми секретами і з вами мої дорогі читачі)))Може комусь пригодиться, адже деколи не має під руками потрібного) ) 
Отож:
1. Інколи для створення акриловою фарбою узорів використовую як трафарет просту сітку для гіпсокартону (Шунічка привіт;)))), як для мене, якщо пофантазувати можна використати багато матеріалів(читала, що брали і сітку для раковини, тоді квадратики получаються більші і т.д.)

 Ось результат зблизька

 А це вже готовий розділювач для кулінарної книги

А це листівка з таким же "трафаретом"

2. Також сподобався мені ефект засніженості, використовуючи стрічку-серпянку(використовують для замащування швів між гіпсокартоном).Ріжемо необхідної довжини у моєму випадку фігурними ножицями, за бажанням теж можемо додати узорів акриловою фарбою(тільки обережно, бо в ній справді є волокна скла).






 І ось знову результат 
3.Думаю, ні для кого не відкрию секрет(можливо, лише початківцям), про можливість клею "Момент-Кристал"-клеїть чудово і надійно в скрапі все: від декору до тканин.

4. Також мені стає в пригоді звичайний малярний скотч - ним і скріпляю форзаци з переплетеного картону для блокнотів, і саму тканину до основи перед тим як маю строчити. (Часто використовую обрізки-роблю надписи для листівок, друкую на звичайному офісному папері, потім приклеюю малярним скотчем залишок скраппаперу і знову пускаю на друк той самий папір і маємо чудовий надпис)))Він потім чудово від усього відклеюється, не шкодячи ні папір, ні тканину, але тримає доволі міцно.



 


 5.А коли нема під руками синтепону, одного разу випробувала підстилку під ламінат/паркетну дошку (тільки потрібно брати товстішу)-особливо в блокнотах мені її застосування подобається більше, ніж сантипон. (обгортка на дотик залишається більш твердішою, але певна мягкість відчувається)


Ну а ось і сам кулінарний блокнот, в якому використала всі свої секрети))




6. І також недавно випробувала для себе саморобні спреї - підходящого кольору в мене не виявилось, а так захотілось додати акценту в роботу, тому взяла звичайну маленьку баночку з аерозолем і налила туди чорнило для принтерів і далі все як з спреями))Думаю, ті хто мають вдома принтери і мають чорнила до них - будуть задоволені результатом (принаймі 4 кольори спреїв вам гарантовано).

Ось пару прикладів моїх робіт, з їх використанням

Надіюсь, деякі пункти комусь стануть в пригоді, до того ж вони виходять значно дешевші, ніж їх справжні аналоги. Фантазуйте, і ваші можливості в скрапі завжди будуть зростати)))











4 коментарі:

  1. Прикольний огляд Про деякі навіт і не здогадувалась, а от про "підстилку" під паркет для блокнотів використовую давно. Мені навіть більше подобається ніж синтепон!!!

    ВідповістиВидалити
  2. кльова ідея з фарбою для притнера!!!

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую, за корисні хитрощі!
    За сітку окреме і велике спасибі, бо якраз експерементую з тектрурною пастою і масок бракує дуже.
    Чорнилом для принтеру теж якось рятувалась, бо спреїв взагалі немаю, а тоді була крайня необхідність.
    За стрічку-серпянку взагалі ніколи не чула, зранку буду вже питати чоловіка, що то таке і з чим його їдять)))

    ВідповістиВидалити
  4. Рада, що вам стало в пригоді мк)))

    ВідповістиВидалити